Лагард: Світова економіка ще не вийшла з небезпечної зони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лагард: Світова економіка ще не вийшла з небезпечної зони

Казна та Політика
121
Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард вважає, що Світова економіка ще не вийшла з "небезпечної зони".
На її думку, є ознаки того, що "грозові хмари", що нависали над світовою економікою, "починають розсіюватися" - в тому числі завдяки "рішучим політичним діям" ЄС з метою подолання кризи в зоні євро, і тому, що фінансові ринки стали "трохи спокійнішими", а також вказівок на поліпшення в економіці США, повідомляє ИТАР-ТАСС.
Однак, як заявила голова МВФ, треба "залишатися насторожі", оскільки "глобальна економіка поки не вийшла з "небезпечної зони".
"Фінансові системи як і раніше тендітні, державні та приватні заборгованості продовжують залишатися занадто високими, а безробіття - великою проблемою", - пояснила Лагард.
Крім того, підкреслила вона, "зростаючі ціни на нафту становлять нову загрозу, яка здатна пустити під укіс відновлення" світової економіки після кризи, що зародилася в 2008 році в США.
За словами Лагард, незважаючи на те, що розвинені європейські економіки, "безсумнівно, стали на шлях правильної політики, вони повинні без зволікання або невпевненості рухатися вперед".
Крім того, продовжувала вона, "особлива відповідальність" в нинішній період лежить і на "економіках, що розвиваються, особливо лідерах глобального зростання, таких як Китай".
У зв'язку з цим вона заявила, що "можливість більш повільного зростання деяких економік, що розвиваються, в середньостроковій перспективі є ще одним джерелом ризику для глобального відновлення".
Про які саме економіки, що розвиваються, йдеться, з точки зору МВФ, Лагард не уточнила. На її погляд, "якщо економіки, що розвиваються, хочуть продовжувати процвітати і допомагати підтримувати глобальну економіку "на плаву", як вони це робили в розпал кризи, то вони теж повинні діяти", причому не тільки "у своїх власних інтересах, а й в інтересах усього світу".
"Я не наважуюся думати про те, наскільки серйозною могла б бути ситуація в глобальній економіці, якби Китай не був тим "локомотивом" зростання, яким він є", - додала Лагард.
Водночас, сказала вона, КНР необхідно прискорити зусилля, спрямовані на трансформацію своєї економічної моделі.
"Ще більш значущу роль в забезпеченні зростання має відігравати внутрішнє споживання. І потрібно, щоб це сталося швидше, а не пізніше, або напруженості на поточному шляху зростання будуть ставати все більш очевидними", - вважає шеф МВФ.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас