ЦБ Греції: Афіни можуть витратити не всю фіндопомогу ЄС і МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Греції: Афіни можуть витратити не всю фіндопомогу ЄС і МВФ

Казна та Політика
118
Грецьким банкам, яких зачепила реструктуризація державного боргу, може знадобитися не вся допомога Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду (МВФ). Як заявив голова Центрального банку країни Георгій Провопулос, рекапіталізація банків буде завершена до вересня 2012 р., і, на його думку, Греція може витратити не всі доступні кошти, передає Reuters.
Він також зазначив, що сподівається на подальші злиття в банківському секторі країни. "Цілком імовірно, що ми станемо свідками нових злиттів. Після рекапіталізації фінансовий сектор буде більш здоровим і сильним", - сказав головний банкір країни.
Провопулос попередив, що вихід Афін з єврозони буде подібний до "відкриття воріт пекла". Разом з тим голова Центробанку висловив надію на благополучне завершення боргової кризи.
Раніше Міжнародний валютний фонд (МВФ) схвалив надання Греції 28 млрд євро в нову програму фіндопомоги. Офіційний розмір другої програми фінансування Греції - 130 млрд євро, які будуть надані до кінця 2014 р. МВФ за цей період надасть 19,8 млрд євро плюс ще 8,2 млрд євро в 2015 р.
За словами міністра фінансів Греції Евангелоса Венізелоса, Греція загалом отримає 172,7 млрд євро від єврозони і МВФ для фінансування своїх потреб до кінця 2015 р. У загальну суму включено 34,4 млрд євро, що залишилися від першої програми фіндопомоги, схваленої в травні 2010 р.
У першій декаді березня п. р. Єврогрупа офіційно затвердила другу програму фінансової допомоги Греції на 130 млрд євро, яка забезпечить Афіни фінансуванням до 2014 р.
Раніше "трійка" кредиторів (Міжнародний валютний фонд, Європейський центральний банк і Євросоюз) висувала умови, що відкриє Афінам доступ до зазначених коштів, тільки після того як уряд республіки закінчить обмін державних облігацій, що знаходяться на руках у представників приватного сектора. Вдень 12 березня міністр фінансів Греції Венізелос відзвітував про те, що його відомство закінчило обмін облігацій загальним номіналом 177,25 млрд євро, випущених в рамках грецького права. Участь приватного сектора в програмі реструктуризації держборгу Греції є невід'ємною умовою надання країні другої програми фінансової допомоги від міжнародних кредиторів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас