Близнюк вважає реальним вдвічі зменшити вартість житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близнюк вважає реальним вдвічі зменшити вартість житла

Нерухомість
433
Домогтися зниження вартості квадратного метра житла до озвучених прем'єр-міністром 500 доларів дійсно можна, доклавши спільних зусиль.
Про це в інтерв'ю виданню ZN.UA розповів міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк.
"Прем'єр-міністр озвучив зниження ціни до 500 і 650 доларів за "квадрат". Що було б дуже добре для пожвавлення ситуації на первинному ринку нерухомості. Однак на сьогодні реальна ціна квадратного метра в новобудовах Києва досягає 1000 доларів", - зазначив міністр.
"Мінрегіон вже зараз працює над зниженням у тому числі і вартості київського "метра", - сказав він.
"Однак розрахунки Мінрегіону підтверджують, що до цифр, озвучених головою уряду, ми повинні прагнути", - додав Близнюк.
Він також розповів, що, за попередніми оцінками Мінрегіону, у разі виділення коштів на реалізацію житлово-іпотечної ініціативи президента, отримати дешеві позики зможуть більше 10 тисяч сімей, в першу чергу - пільгових категорій, які потребують поліпшення житлових умов.
"Для нас безумовний пріоритет - люди, які перебувають на обліку і потребують поліпшення житлових умов, пільгові категорії, молодь і пенсіонери. Це окремі професійні категорії, перш за все, соціально значущі - сільські медики і вчителі", - сказав міністр.
"За попередніми розрахунками, у разі виділення коштів можливе вирішення житлової проблеми для понад 10 тисяч сімей. Інші критерії (рівень доходів, сфера зайнятості, вік, місце проживання тощо) - ще в процесі розробки", - повідомив Близнюк.
За словами міністра, для старту програми можна акумулювати не менше 1 мільярда гривень, і в першу чергу міністерство буде пропонувати задіяти недобудоване житло.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас