Нафта може подешевшати наступного тижня на побоюваннях розконсервування запасів США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта може подешевшати наступного тижня на побоюваннях розконсервування запасів США

Енергетика
188
Нафта може подешевшати наступного тижня, оскільки інвестори можуть почати грати на зниження в очікуванні розконсервування стратегічних запасів нафти США, чутки про що з'явилися напередодні, повідомляє агентство Bloomberg.
Сімнадцять з 32 аналітиків (53%), які брали участь в опитуванні агентства, очікують зниження вартості нафти на тижні, що закінчується 23 березня, 11 респондентів (34%) прогнозують зростання цін, а четверо заявили, що не очікують істотних змін.
Під час торгів в четвер ціна нафти WTI в Нью-Йорку опускалася на 1,6% після того, як одне зі світових інформаційних агентств повідомило, що США і Великобританія нібито домовилися про скоординоване використання своїх стратегічних запасів для зниження цін на нафту. Прес-секретар Білого дому Джей Карні назвав ці повідомлення неточними.
Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив в четвер ввечері, що, хоча питання про розконсервування стратегічних запасів нафти в країні потрібно обговорити, немає ніякої угоди з президентом США Бараком Обамою щодо використання британських резервів.
США використовували свої стратегічні запаси, щоб збити ціни на світових ринках, 18 разів з 1985 року. Останній раз подібну операцію країна проводила в липні і серпні минулого року скоординовано з іншими країнами-учасницями Міжнародної енергетичної організації, тоді це знадобилося, щоб компенсувати брак поставок з Лівії.
У 2008 році резерви використовувалися після серії руйнівних ураганів, які зашкодили видобутку в Мексиканській затоці.
З понеділка по четвер квітневий ф'ючерсний контракт на WTI подешевшав на 1,8% - до $105,47. Минулої п'ятниці 50% респондентів, які брали участь в опитуванні агентства Bloomberg, прогнозували зниження цін на нафту за підсумками тижня, що минає.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас