Citigroup не втрачає надії збільшити виплати за дивідендами після провалу стрес-тестів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Citigroup не втрачає надії збільшити виплати за дивідендами після провалу стрес-тестів

103
Американський банківський гігант Citigroup не втрачає надії збільшити виплати за дивідендами в поточному році, незважаючи на провал стрес-тестів Федеральної резервної системи, заявив в інтерв'ю Bloomberg TV генеральний директор кредитної організації Вікрам Пандіт.
Раніше в середу Федрезерв заявив, що за підсумками стрес-тестів банківської системи США Citigroup не зможе досягти мінімального рівня капіталу за пропонованих заходів щодо його розподілу серед акціонерів. "Ми продовжуємо вірити, що наша компанія має можливості для підвищення виплат інвесторам. Ми будемо тісно співпрацювати з Федрезервом для розробки нового плану розподілу капіталу", - сказав Пандіт.
За його словами, рішення ФРС розчарувало керівництво організації. "Проте ми зберігаємо оптимізм щодо довгострокової перспективи", - додав гендиректор.
Citi є одним з найкращих великих банків за показниками капіталу. Достатність банківського капіталу першого рівня (tier 1 ratio) на кінець грудня 2011 року становить 11,8%. ФРС оцінила значення цього показника при гіпотетичному стресовому економічному сценарії на позначці 5,9% без застосування заходів щодо капіталу, які запропонував банк. Однак з урахуванням даних заходів і при стресовому сценарії даний показник опуститься до 4,9%, що нижче від планового показника регулятора 5%.
Разом з Citigroup стрес-тести не пройшли Ally Financial, MetLife і SunTrust. У той же час, 15 з 19 банків, за оцінкою, будуть в змозі підтримувати рівень капіталу на рівні, який перевищує всі чотири нормативні мінімальні рівні в умовах гіпотетично стресового сценарію - навіть у разі підвищення дивідендних виплат або викупу власних акцій. Тим часом, найбільші конкуренти, JP Morgan і Wells Fargo, успішно пройшли тести.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас