Великобританія може почати випуск безстрокових облігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія може почати випуск безстрокових облігацій

Казна та Політика
204
Великобританія може почати випуск 100-річних і безстрокових облігацій в спробі зафіксувати поточні низькі ставки заради зниження вартості обслуговування боргу в майбутньому. Про це повідомляє Reuters з посиланням на власні джерела.
Урядова служба з управління боргом почне консультації на наступному тижні, щоб оцінити попит на наддовгострокові облігації і бонди без фіксованого терміну обігу.
Консультації з учасниками боргового ринку і фондами завершаться через три місяці, а перший випуск облігацій нового типу може відбутися в наступному фінансовому році. На даний момент "найдовший" вексель Британії має термін обігу 50 років.
Випуск безстрокових облігацій, які останній раз з'являлися в Британії після Першої світової війни, означає, що вартість обслуговування хоча б частини британського державного боргу залишиться низькою, навіть якщо ставка дохідності за новими бондами буде зростати в майбутньому.
"Мова йде про те, щоб зафіксувати сьогоднішній рівень довіри до уряду і статус "тихої гавані" на майбутнє, - сказало джерело в Міністерстві фінансів. - Нагородою за це стане нижча ставка за борговими зобов'язаннями для платника податків на декілька десятиліть".
Не багато позичальників в даний час розміщують облігації з терміном обігу понад 50 років, серед них уряд Мексики і Массачусетський технологічний інститут.
За безстроковими облігаціями позичальник не виплачує капітальну суму і може виплачувати відсотки нескінченно.
Можливість випускати наддовгострокові облігації дозволить Британії диверсифікувати борговий портфель, середня довжина якого і так складає близько 10 років, почасти завдяки чому Британія зберігає найвищий кредитний рейтинг ААА.
Нагадаємо, в лютому 2012 р. Банк Англії збільшив програму "кількісного пом'якшення" до 325 млрд фунтів стерлінгів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас