ДПЕК перерахував у бюджет 1,17 млрд грн за 25% "Дніпроенерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПЕК перерахував у бюджет 1,17 млрд грн за 25% "Дніпроенерго"

Казна та Політика
165
Фонд державного майна України отримав всі кошти від продажу 25% акцій ПАТ "Дніпроенерго", повідомляє прес-служба ФДМУ.
За результатами незалежної оцінки пакета акцій, його вартість визначена у розмірі 1 млрд 179,7 млн грн. Саме така сума сплачена покупцем ДПЕК Holdings Ltd за цей пакет. Вона майже на 6 млн грн вища від стартової ціни і ціни, яку запропонував учасник конкурсу.
12 березня 2012 р.у Фонді державного майна відбулося засідання конкурсної комісії з приватизації ВАТ "Дніпроенерго", на якому оголошено результати оцінки пакета акцій ПАТ та запропоновано учаснику конкурсу ДПЕК Holdings Ltd підписати договір купівлі-продажу цього пакета.
На конкурс з продажу 25% акцій ПАТ "Дніпроенерго", призначений на 11 січня 2012 р., була подана одна заявка - від компанії ДПЕК Holdings Ltd. Згідно з її пропозицією, розглянутою на засіданні конкурсної комісії з продажу акцій ПАТ "Дніпроенерго", учасник конкурсу запропонував за пакет акцій енергокомпанії 1 млрд 174,1 млн грн. Початкова вартість державного пакета акцій ПАТ "Дніпроенерго" становила 1 млрд 174 млн грн.
ПАТ "Дніпроенерго" - одна з п'яти теплових енергогенеруючих компаній України. Її встановлена потужність становить 8185 МВт, або 16% від загальної потужності електростанцій країни. На частку компанії припадає 8,9% від загального обсягу виробленої в державі електроенергії. Питомі витрати палива на виробництво 1 кВт.год електроенергії є одними з найнижчих в Україні. У компанії працює 8 тис. 270 осіб.
ДПЕК - приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова. Підприємства ДПЕК створюють виробничий ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, генерації і дистрибуції електроенергії.
Напередодні, до держбюджету надійшли кошти 140,7 млн грн від ТОВ "Енергетична Україна ТВ" за держпакет акцій ПАТ "Закарпаттяобленерго".
Відзначимо, в кінці минулого року Кабінет міністрів схвалив постанову, якою продовжив терміни продажу енергетичних компаній до кінця 2012 р. В уряді впевнені, що приватизація українських енергетичних компаній дозволить залучити в сектор багатомільярдні приватні інвестиції, яких вони так потребують. Крім того, ФДМУ в травні 2012 р. планує почати приватизацію газорозподільних та газопостачальних компаній.
До державного бюджету України в 2011 р. від приватизації державних об'єктів надійшло 11,5 млрд грн. За два місяці 2012 р., за даними ФДМУ, надходження від приватизації склали 2,7 млрд грн. Кабінет міністрів України планує рівень надходжень до держбюджету 2012 від приватизації держмайна на рівні не менше 10 млрд грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас