Київ опинився "в хвості" світового рейтингу конкурентоспроможності міст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ опинився "в хвості" світового рейтингу конкурентоспроможності міст

Казна та Політика
503
Київ зайняв 108-е місце зі 120 в щорічному світовому рейтингу конкурентоспроможності, представленому міжнародною дослідницькою компанією Economist Intelligence Unit (EIU) з ініціативи фінансової групи Citigroup в рамках проекту Hot Spots.
Дослідження проводилося з метою визначення привабливості міст для інвестицій, бізнесу і життя людей.
Зокрема, у категорії "економічний потенціал" Київ набрав 30,5 балів (для порівняння - лідер рейтингу Нью-Йорк набрав 54 бали), "фізичний капітал" - 50 балів, "фінансова система" - 16,7 балів, "інститути" - 39 балів, "соціокультурне середовище" - 49,2 бала, "людський капітал" - 58,6 балів, "глобальна інтеграція" - 3,9 балів, і "навколишнє середовище" - 70,8 балів.
Після Нью-Йорка, друге і третє місце зайняли Лондон і Сингапур відповідно. У десятку також увійшли Гонконг, Париж, Токіо, Цюріх, Вашингтон, Чикаго і Бостон. Останнє місце в списку займає Тегеран.
Москва опинилася на 58-му місці, Санкт-Петербург і Алмати - на 100-му. Варшава в списку на 53-му місці, Будапешт - 55-му, Краків - 66-му, Бухарест - 76-му.
Нагадаємо, в листопаді 2011 р. повідомлялося, що, за версією EIU, Київ увійшов до рейтингу найкращих міст в Європі для шопінг-туризму, зайнявши 27-е місце з 33-х міст. З п'яти критеріїв, за якими здійснювалася оцінка привабливості, Київ у двох показав найкращі результати. Експерти EIU відзначають, що київські магазини часто пропонують знижки і працюють допізна. При цьому в Києві спостерігається найдовший період дисконтів - близько 12 тижнів. Але статистику місту зіпсували брак готелів і недостатній розвиток транспортної інфраструктури - Київ посів 33-є місце у відповідній категорії.
Слід також додати, що в області конкурентоспроможності за підсумками 2011 р. Україна була поставлена Світовим економічним форумом (СЕФ) на 82 місце серед країн світу, повернувшись до показника 2009 року - це рівень Ботсвани та Намібії. Найбільшими проблемами в Україні, згідно з рейтингом, є корупція, податкове регулювання, доступ до фінансування, неефективне державне управління, податкові ставки та інфляція.
У рейтингу СЕФ за туристичною конкурентоспроможністю країн Європи Україна посіла 38-е місце з 42-х європейських країн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас