Інфляція в Індії прискорилася в лютому вперше за 5 місяців, зростання було більшим від очікувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в Індії прискорилася в лютому вперше за 5 місяців, зростання було більшим від очікувань

Казна та Політика
118
Інфляція в Індії прискорилася в лютому 2012 року вперше за п'ять місяців, це цілком може втримати Центробанк країни від зниження ставки, яке багато хто вважає необхідним для підтримки зростання економіки, що сповільнюється, повідомляє агентство Bloomberg.
Індекс оптових цін в Індії виріс минулого місяця на 6,95% після підйому на 6,55% в січні. Аналітики в середньому прогнозували підвищення цін на 6,7%.
Резервний банк Індії прийме рішення щодо ставки в четвер. Раніше Центробанк неодноразово давав зрозуміти, що зниження ставок буде залежати від тривалого уповільнення інфляції.
На січневому засіданні індійський ЦБ залишив відсоткову ставку за операціями прямого РЕПО без зміни, на рівні 8,5% річних, за підсумками вже другого засідання поспіль.
Разом з тим він здивував ринок тим, що вперше з 2009 року оголосив про зниження норм резервування для кредитно-фінансових установ. ЦБ також погіршив економічні прогнози і просигналізував про можливість зниження відсоткових ставок в найближчому майбутньому з метою підтримки зростання.
Норма резервування була знижена з 6% до 5,5%, розпорядження ЦБ вступило в силу 28 січня. За оцінками Центробанку, такий крок збільшить ліквідність в розпорядженні комерційних банків на 320 млрд індійських рупій ($6,4 млрд).
Резервний банк Індії знизив прогноз зростання економіки країни з 7,6% до 7% у поточному фінансовому році, який закінчується 31 березня 2012 року. Оцінка інфляції залишена без змін на рівні 7%. У січні інфляція в Індії склала мінімальні за два роки 6,55% проти 7,5% в грудні, що, однак, є найвищим серед країн БРІК показником.
За підсумками четвертого кварталу 2011 року темпи зростання індійської економіки склали мінімальні більш ніж за два роки 6,1%.
За прогнозами індійського уряду, ВВП країни в цьому фінроці збільшиться всього на 6,9%, що може стати мінімальними темпами зростання економіки принаймні з 2008-2009 року. В минулому фінроці ВВП Індії піднявся на 8,4%.
Негативний вплив на темпи зростання індійської економіки мають як зовнішні фактори, серед яких боргова криза в Європі і загальне уповільнення темпів відновлення світової економіки, так і внутрішні, головним серед яких є прагнення Резервного банку Індії приборкати інфляцію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас