Вень Цзябао: Сповільнення зростання ВВП Китаю до 7,5% відповідає інтересам всього світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вень Цзябао: Сповільнення зростання ВВП Китаю до 7,5% відповідає інтересам всього світу

Казна та Політика
236
Зниження темпів зростання ВВП КНР до 7,5% в 2012 році покликане прискорити реструктуризацію економіки країни і відповідає інтересам як її жителів, так і всього світового співтовариства, заявив в середу в Пекіні прем'єр Держради Китаю Вень Цзябао.
Депутати сесії, що завершилася в середу, Всекитайських зборів народних представників (ВЗНП - найвищий законодавчий орган Китаю) затвердили мету економічного зростання на рівні 7,5% на поточний рік. У минулому році цей показник склав 9,2%.
Як зауважив прем'єра, важливою метою є перехід економічного зростання на основу технічного прогресу, реструктуризація економіки, вдосконалення моделі економічного розвитку, а також відмова від розвитку на шкоду екології.
"Необхідно визнати, що боргова криза в Європі, скорочення закордонних ринків чинять тиск на китайську економіку, але в цих умовах ми знижуємо швидкість (економічного зростання) для реструктуризації", - сказав Вень Цзябао. "Китайська економіка здатна подолати такі проблеми, як неузгодженість, незбалансованість і нестійкість, ми вийшли на шлях якісного зростання, що по суті своїй відповідає інтересам світового економічного розвитку", - заявив Вень Цзябао.
При цьому він зазначив, що при показнику ВВП країни на рівні 47 трлн юанів (близько 7,4 трлн доларів) "мета зростання 7,5% зовсім не низька". "Нам необхідно думати про те, як при однаковому обсязі економіки досягти її більшої вигоди, надати ще більше переваг народу. Це і є наша мета", - сказав прем'єр, який в поточному році завершує роботу на посту прем'єра Держради, яка тривала дев'ять років.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас