Швеція допоможе реконструювати каналізацію в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швеція допоможе реконструювати каналізацію в Україні

186
Україна буде організовувати процес реконструкції водоочисних та каналізаційних споруд з використанням шведського підходу.
Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк і голова правління Swedish Water Experience AB Пер Йоханссон підписали меморандум про взаєморозуміння, передає Ліга.
Як повідомляє прес-служба Мінрегіону, згідно з документом, Україна буде організовувати процес реконструкції водоочисних та каналізаційних споруд в обраних містах України з використанням шведського підходу, з дотриманням екологічних стандартів та використанням найбільш енергоефективних технологій.
"Упевнений, запропоновані шведською стороною підходи до реконструкції систем водопідготовки, водопостачання та водовідведення для міст, найкраще реалізовувати в рамках державно-приватного партнерства. Муніципалітети та міські громади повинні брати активну участь у поліпшенні свого власного життєвого середовища. Реалізація проектів в Житомирі, Димитрові і Горлівці повинна стати позитивним прикладом для інших українських міст. Але, наполягаю - після реконструкції водоканалів там має запрацювати нормальний, цивілізований бізнес, який бореться за споживача високою якістю своїх послуг", - сказав Близнюк.
Представник Шведської торговельної ради Гунілла Хульт повідомила, що сьогоднішня подія виросла з невеликого шведського стенда на виставці "Аква-Україна" восени минулого року, де були представлені лише кілька фірм. А сьогодні вже відбуваються результативні переговори в міністерстві і з радами міст Горлівки, Димитрова та Житомира.
"Наша мета у цьому проекті - модернізація обладнання водоканалів для дотримання ними високих екологічних стандартів, таких, як в Швеції. Це має статися з використанням найбільш ефективних енергозберігаючих технологій, а в перспективі - з можливістю використання поновлюваних джерел енергії", - підкреслила Гунілла Хульт.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас