Азаров: Цього року ніяких квот на зерно не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Цього року ніяких квот на зерно не буде

Аграрний ринок
267
Прем'єр-міністр України Микола Азаров запевнив, що в 2012 році уряд не буде вводити квоти на зерно.
Про це глава українського уряду заявив на зустрічі з главами представництв іноземних компаній, що працюють в Україні, повідомляє прес-служба Кабміну.
"Ніхто ніяких квот вводити не буде", - зокрема сказав Азаров.
При цьому він повідомив, що сьогодні в Україні створено достатній запас продовольчої пшениці. З торішнього рекордного врожаю проекспортовано 13,5 млн тонн зерна, з них 1,5 мільйона тонн - продовольчої пшениці. Таким чином, в Україні залишається продовольчого зерна достатньо до 2013 року.
За словами прем'єра, цього року планується зібрати нормальний, середній урожай зернових, незважаючи на проблемні питання, пов'язані з погодними умовами. "Навіть якщо ми взагалі нічого не зберемо в 2012 році, а ми зберемо нормальний середній урожай, ми спокійно проживемо до врожаю 2013 року", - сказав він.
При цьому прем'єр зазначив, що введення квот на зерно у 2010 році було вимушеним кроком з боку уряду через брак продовольчого зерна в країні. "Міг уряд залишити свою країну без продовольчої пшениці? Якби ми не ввели квоти, її б вивезли 100%, і ми змушені були б завозити", - сказав Азаров, нагадавши ситуацію 2003 року, коли Україна була змушена ввозити зерно з-за кордону .
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас