Борг Греції може знизитися до прийнятного рівня, ризики є — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борг Греції може знизитися до прийнятного рівня, ризики є

Казна та Політика
202
Нова програма фінансування, реструктуризація боргів і реформи можуть знизити борг Греції до прийнятного рівня, але для цього Афінам доведеться дотримуватися належної політики до 2030 р. Про це йдеться в оновленому аналізі міжнародних кредиторів, повідомляє Reuters.
Згідно з аналізом боргової ситуації Греції, проведеним Єврокомісією, Європейським центральним банком (ЄЦБ) і Міжнародним валютним фондом (МВФ), після обміну облігацій країни, що пройшов в минулі вихідні, держборг Греції може знизитися до 116,5% ВВП до 2020 р. і нижче 90% ВВП до 2030 р.
"Результати аналізу свідчать про те, що програма може довести борг Греції до прийнятного рівня", - йдеться в аналізі.
У ньому також зазначається, що єврозона повинна бути готовою до того, що Афінам, можливо, знадобляться додаткові кошти.
"Тим не менш, присутні значні ризики того, що через шоки зниження боргового навантаження може бути перервано або навіть повернуто назад. За альтернативним і менш сприятливим сценарієм, боргове навантаження до 2020 р., як і раніше, буде вище 145% ВВП", - повідомляється в документі.
"Більше того, враховуючи високий очікуваний рівень і частку пріоритетного боргу, перспектива повернення Греції на ринки фінансування після закінчення програми залишається невизначеною", - йдеться в аналізі.
Нагадаємо, в обмін на другий транш допомоги від "трійки" кредиторів (МВФ, Європейський центральний банк і ЄС) грецький уряд не тільки взяв зобов'язання провести скорочення витрат у державному секторі, а й здійснити обмін державних облігацій, що знаходяться в руках представників приватного сектора.
Відзначимо, в даний час Греція завершила обмін держоблігацій на 177,25 млрд євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас