Мінфін РФ не відкидає профіциту бюджету в 2012 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін РФ не відкидає профіциту бюджету в 2012 році

Казна та Політика
94
Міністерство фінансів РФ не відкидає нульового дефіциту федерального бюджету в поточному році або навіть профіциту, повідомила у вівторок журналістам заступник глави відомства Тетяна Нестеренко.
"Якщо ми будемо розумними, так само як і діяли до цього, не будемо витрачати цього року ті доходи, які отримали додатково від збільшення ціни на нафту, то наші доходи перевищать витрати, а це значить або нульовий дефіцит, або профіцит в залежності від ціни на нафту", - сказала вона.
Федеральний бюджет РФ на 2012 рік затверджено з дефіцитом в 1,5% ВВП. Мінекономрозвитку, проте, на початку лютого дало більш оптимістичний прогноз по дефіциту - 1% ВВП. Минулого року на тлі високих цін на нафту профіцит бюджету склав 0,8% ВВП, хоча спочатку також очікувався дефіцит.
Нестеренко зазначила, що нафтогазові доходи формують приблизно половину доходів бюджету. "Якщо вища ціна на нафту - а зараз її прогнозують до рівня 110 доларів за барель, - це створює дуже високі потоки в бюджет", - констатувала заступник міністра.
"Позиція Міністерства фінансів полягає в тому, що ці надпланові доходи витрачати не можна, вони повинні створити нам основу для підтримки стабільного виконання наших витрат у випадку падіння ціни на нафту", - підкреслила вона.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас