Єврогрупа: Португалія виконує програму відновлення економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврогрупа: Португалія виконує програму відновлення економіки

Казна та Політика
136
Єврогрупа позитивно оцінює процес втілення в життя програми відновлення економіки і бюджетної консолідації Португалії, якій надається зовнішня допомога від Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Євросоюзу на загальну суму 78 млрд євро, заявив голова ради міністрів фінансів єврозони Жан-Клод Юнкер.
"Ми погодилися, що програма виконується нормально, фіскальна ситуація під контролем. Ми впевнені, що Португалія впровадить необхідні реформи", - сказав він за підсумками засідання Єврогрупи в понеділок.
Наприкінці лютого міжнародні кредитори Португалії - Єврокомісія, Європейський центробанк і МВФ - в цілому позитивно оцінили виконання програми скорочення державних витрат в країні і рекомендували в квітні надати їй черговий транш фіндопомоги у розмірі 14,9 млрд євро (з яких 9,7 млрд євро припадає на ЄС і 5,2 млрд - на МВФ). Без такої щоквартальної позитивної оцінки виділення траншів кредитів неможливе. Перш ніж надати кошти від єврозони, на звіт "трійки" позитивний висновок має дати Єврогрупа. Але Юнкер не повідомив, чи дала рада міністрів у понеділок "зелене світло" на надання траншу фіндопомоги. Своє рішення також має дати Екофін - рада міністрів економіки і фінансів Євросоюзу, засідання якого призначено на 13 березня.
Програма бюджетної консолідації проводиться Португалією в обмін на кредити ЄС і МВФ, без яких вона може допустити перший в єврозоні дефолт.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас