Суд випустив чиновників, які "нагріли" столицю на 23 мільйона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд випустив чиновників, які "нагріли" столицю на 23 мільйона

Кримінал
316
Подільський районний суд Києва змінив запобіжний захід з арешту на підписку про невиїзд, враховуючи стан здоров'я, колишньому заступнику з будівництва ДП "Київпастранс" і колишньому в.о. директора компанії "Київміськбуд", які звинувачуються і є підсудними у кримінальній справі про розкрадання більше 23 млн. грн. бюджетних коштів, виділених на реконструкцію лінії швидкісного трамвая у столиці.
Про це УНІАН повідомив начальник УБОЗ ГУ МВС України в місті Києві Олександр Плужник.
"Суд приймає рішення, але, як ви пам'ятаєте, справа відома була, але, виявляється, люди зараз на волі за станом здоров'я, ті, які знаходяться під судом зараз", - сказав він.
За словами Плужника, ці люди були організаторами злочинної групи, через яку "відбувався процес відмивання грошей на підставі фіктивних документів".
Як сказав керівник столичного УБОЗ, за наявною у нього інформацією, це не перше клопотання сторони захисту про звільнення зазначених осіб з-під варти за станом здоров'я.
У той же час Плужник зазначив, що за інформацією, якою володіє УБОЗ, зазначені особи були в змозі брати участь в судових засіданнях, перебуваючи під вартою, тобто, у них не було "таких великих проблем зі здоров'ям".
За словами Плужника, звільнені під підписку про невиїзд особи під час як досудового, так і судового слідства не відшкодували суму завданого збитку.
Як повідомляв УНІАН, 6 січня 2011 року в Києві міліція виявила розкрадання 23,6 млн. грн. під час реконструкції третьої лінії швидкісного трамвая.
За даними Департаменту зв'язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ України, відносно голови наглядової ради ВАТ та голови правління цього ж товариства, а також заступника генерального директора комунального підприємства, в.о. генерального директора ВАТ та директора ТОВ було порушено кримінальну справу за ч.1 ст.255 (створення злочинної організації) Кримінального кодексу України.
Встановлено, що вони впродовж 2008-2009 років за завищеними цінами придбали обладнання та будівельні матеріали для реконструкції третьої лінії швидкісного трамвая в Києві.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас