ВВП Італії скоротився в жовтні-грудні 2-й квартал поспіль, що говорить про рецесію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП Італії скоротився в жовтні-грудні 2-й квартал поспіль, що говорить про рецесію

Казна та Політика
115
ВВП Італії знизився в жовтні-грудні 2011 року другий квартал поспіль, що говорить про рецесію в економіці країни, повідомляє агентство Bloomberg.
З 2001 року італійська економіка зіткнулася з рецесією вже четвертий раз.
ВВП країни в четвертому кварталі минулого року скоротився на 0,7%, в порівнянні з третім кварталом, свідчать дані статистичного інституту Istat.
Зміна ВВП збіглася як з попередніми даними, так і з прогнозом аналітиків.
У третьому кварталі 2001 року італійська економіка знизилася на 0,2%.
Скорочення ВВП країни в річному вирахуванні склало в четвертому кварталі 0,4%, тоді як попередні дані та експерти оцінювали цей показник в 0,5%.
Споживчі витрати в Італії скоротилися в минулому кварталі на 0,7%, в порівнянні з попереднім кварталом, обсяг експорту не змінився.
Безробіття в країні зросло в січні до 9,2% - максимального рівня з 2001 року, промвиробництво в тому ж місяці скоротилося на 2,5%.
Довіра бізнесу до економіки Італії також опускається - в лютому вона досягла мінімального за два роки рівня на тлі побоювань щодо наслідків заходів бюджетної економії, що реалізуються урядом країни.
Уряд Італії, очолюваний прем'єр-міністром Маріо Монті, реалізує програму обсягом 20 млрд євро, що передбачає скорочення витрат і збільшення податків, з метою звести нанівець бюджетний дефіцит до 2013 року і скоротити держборг, що становить в даний час 1,9 трлн євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас