Бюджет Москви зазнав мільйонних збитків через мітинги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджет Москви зазнав мільйонних збитків через мітинги

Казна та Політика
323
Мітинги в Москві ускладнили роботу комунальних служб і принесли мільйонні збитки бюджету столиці.
Про це повідомив у доповіді віце-мер Петро Бірюков меру Москви Сергію Собяніну, пише "Комерсант". Згідно з прогнозами чиновників, подібні акції можуть у майбутньому "спровокувати виникнення різного роду аварій з обтяжуючими наслідками", у тому числі фінансовими.
Доповідь містить звіти груп "Мосгаз", компанії МОЕК, "Московська тепломережна компанія", "Мосводоканал" і ГУ МНС по Москві. Як повідомили в мерії, документ представлений "в робочому порядку" і офіційно не опублікований.
За даними компаній, що фігурують в доповіді, основною проблемою, з якою зіткнулися столичні служби, стало збільшення часу прибуття аварійних бригад і збільшення штату співробітників під час акцій, пише видання. Найбільшого збитку зазнало МНС, "незаплановані витрати" якого в рамках "реагування щодо забезпечення безпеки жителів при проведенні заходів з масовим зосередженням людей" склали 1,8 млн. рублів. Збиток "Мосгазу" склав близько 250 тисяч рублів, "Мосводоканалу" - 632 тисяч рублів, МОЕК - 346 тисяч рублів.
Опозиція, в свою чергу, побоюється, що матеріали, що містяться в доповіді, можуть використовуватися мерією як привід для відмови у проведенні акцій.
З грудня 2011 р. по березень 2012 р. в Москві пройшла серія багатотисячних мітингів "За чесні вибори", учасники яких виступали проти підсумків минулих парламентських і президентських виборів. За різними даними, мітинги на Болотній площі 4 лютого і проспекті Сахарова 29 грудня зібрали від 36 до 138 тисяч осіб, на Пушкінській площі 5 березня - від 14 до 30 тисяч, на Новому Арбаті 10 березня - від 10 до 25 тисяч.
Останній мітинг опозиції за "Чесні вибори" пройшов 10 березня. Після мітингу був затриманий опозиціонер Сергій Удальцов, пізніше його відпустили.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас