У 2011 році Німеччина лише на половину виконала плани економії бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2011 році Німеччина лише на половину виконала плани економії бюджету

Казна та Політика
122
Згідно з даними Інституту німецької економіки, в 2011 році німецькому бюджету вдалося заощадити менше 5 мільярдів євро з намічених 11. Опозиція критикує канцлера за промахи.
Уряд Німеччини не зміг у 2011 році досягти поставлених цілей щодо економії державного бюджету, повідомляє в неділю, 11 березня, агентство dpa, посилаючись на дані кельнського Інституту німецької економіки (IW). Тільки 42 відсотки від тієї суми, яку передбачав пакет економії, схвалений правлячою коаліцією з ХДС і ВДП, дійсно не було витрачено. Таким чином, судячи з розрахунків, наведених в журналі Der Spiegel, заощадити вдалось лише 4,7 мільярда євро з запланованих 11,2. У 2012 році Німеччина також відстає від запланованих темпів економії, констатує журнал.
Це дало привід німецьким соціал-демократам, що перебувають в опозиції, звернутися до канцлера Німеччини з критикою. "Меркель диктує європейським партнерам заходи щодо економії, в той час як у Німеччині не може втілити в життя власні плани", - заявив керуючий справами фракції СДПН Томас Опперман. Він повідомив, що соціал-демократи відмовляються підтримати плани уряду Меркель щодо зниження податків в бундесраті: "Канцлер намагається щедро роздавати ті гроші, яких у неї немає".
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас