У Москві продовжують вилучати з продажу український сир — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Москві продовжують вилучати з продажу український сир

Аграрний ринок
321
Росспоживнагляд виявляє столичні підприємства, які торгують забороненим сиром українського виробництва, повідомляє в неділю, 11 березня, московське управління санітарного відомства.
Як повідомляє Росспоживнагляд, на території Москви в обороті продовжують виявляти сири виробників ТОВ "Лозівський молочний завод", ПП "Рось" філія Охтирський сирокомбінат, ПАТ "Дубномолоко", які не відповідають вимогам техрегламенту на молоко і молочну продукцію.
"В зв'язку з цим управлінням Росспоживнагляду по місту Москві вживаються заходи щодо виявлення в підприємствах торгівлі, громадського харчування, підприємствах харчової промисловості, дитячих дошкільних та освітніх установах, в лікувально-профілактичних установах, недопущення обігу зазначеної продукції на споживчому ринку міста Москви", - йдеться в повідомленні, яке цитує РИА Новости.
Росспоживнагляд 27 лютого розширив до семи список українських підприємств, яким заборонені поставки сиру на російський ринок. Крім ПП Прометей, АТ Пирятинський сирзавод та ТОВ Гадячсир, в цей список потрапили Баштанський і Лозівський сирзаводи, Бель Шостка Україна та Хмельницька маслосирбаза.
Глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко і міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк домовилися про те, що Росспоживнагляду буде надана вся необхідна документація українських підприємств, а співробітники відомства виїдуть в Україну для перевірки. Україна передала російській стороні технічну документацію про роботу трьох українських виробників сиру, до продукції яких у РФ є претензії.
Проте потім прем'єр України Микола Азаров назвав непорозумінням введення обмежень на ввезення до Росії українських сирів, зазначивши, що російські компанії намагаються пролобіювати різні заборони на постачання української продукції. При цьому глава МЗС України Костянтин Грищенко в цей же день сказав, що його здивували заяви керівника Росспоживнагляду щодо українських сирів.
У свою чергу Онищенко після цього заявив, що вирішив призупинити виконання домовленостей з приводу вирішення української "сирної проблеми", які були досягнуті на зустрічі з Присяжнюком. Прем'єр Азаров пізніше заявив, що вважає неприпустимим втручання в політичні питання головного державного санітарного лікаря Росії.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас