Оренда житла в Гонконгу - найдорожча у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оренда житла в Гонконгу - найдорожча у світі

Нерухомість
420
Оренда трикімнатної немебльованої квартири в одному з найпрестижніших районів міста, обійдеться в $11,8 тисяч на місяць. Таким чином, на рік за таку квартиру доведеться викласти близько $142 тисяч.
Як пише The Wall Street Journal з посиланням на дані консалтингової компанії ECA International, вартість оренди престижного житла в Гонконгу за 2011 рік піднялася на 15%. Оренда квартири зараз обходиться в п'ять разів більше, ніж середня зарплата в Гонконгу.
В японському Токіо - другому місті за темпом зростання цін на оренду престижного житла - можна зняти трикімнатну квартиру на $2300 дешевше, ніж в Гонконгу.
Стрибок у вартості нерухомості експерти пояснюють збільшенням попиту на об'єкти. Регіональний директор ECA з Азії Лі Куане відзначає, що в Гонконгу, наприклад, з'явилося нове покоління більш молодих іноземних менеджерів. "Крім того, все більше компаній з Кореї, Японії і самого Китаю прагнуть розширити свою присутність в місті. Вони відкривають нові офіси і збільшують, тим самим, попит на оренду нерухомості", - додає фахівець.
Ще одним чинником, що сприяє зростанню цін, став дефіцит вільного простору в Гонконгу: він є одним з найбільш густонаселених міст світу. У деяких районах щільність населення досягає критичної позначки 54,5 тисячі людей на квадратну милю.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас