Посол Індії у РФ: Спільна валюта у країнах БРІКС поки не обговорюється — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посол Індії у РФ: Спільна валюта у країнах БРІКС поки не обговорюється

Валюта
176
Країни БРІКС поки не збираються обговорювати питання введення спільної валюти, вважає посол Індії в РФ Аджай Малхотра. Він заявив в інтерв'ю "Інтерфаксу", що фінансова нестабільність у Європі показала, що спільна валюта - не такий вже легкий в прийнятті та використанні інструмент.
Аджай Малхотра підкреслив, що потрібна колосальна координація економічної політики на національних рівнях та інституційні заходи у сфері моніторингу, звітності та управління.
У той же час Малхотра зазначив, що БРІКС продовжує економічну інтеграцію.
Він сказав, що на саміті в Саньє в Китаї в квітні минулого року було підписано рамкову угоду про фінансове співробітництво, що передбачає видачу кредитів в місцевих валютах. Також обговорюється можливість укладення угод про валютні операції, які могли б збільшити частку використання національних валют при угодах в рамках БРІКС, сказав він.
Говорячи про майбутній саміт БРІКС 29 березня в Нью-Делі, посол повідомив, що на цій зустрічі сторони спробують "надати новий імпульс просуванню порядку денного БРІКС". За його словами, зокрема, будуть порушені питання створення більш ефективної системи управління глобальною фінансовою системою, сталого розвитку та "зеленої" економіки.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас