Уряд Бельгії погодив програму скорочення видатків ще на 1,82 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Бельгії погодив програму скорочення видатків ще на 1,82 млрд євро

Казна та Політика
104
Уряд Бельгії погодив програму скорочення витрат ще на 1,82 млрд євро, яка покликана сприяти зниженню дефіциту бюджету цієї країни за 2012 до рівня, який допускається нормами Євросоюзу. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на заяву уряду країни, яка була опублікована в неділю рано вранці.
Подробиці рішення Кабінету міністрів Бельгії будуть розкриті під час прес-конференції, яка запланована на неділю.
В кінці минулого року новий бельгійський уряд схвалив програму скорочення витрат на 11,3 млрд доларів щорічно, яка розрахована на три роки. З цією метою планується підняти пенсійний вік, який в даний час, за даними Reuters, становить 59 років, і збільшити деякі податки.
Бельгія раніше зобов'язалася знизити свій дефіцит державного сектора економіки в цьому році до 2,8% від ВВП країни. У минулому році він склав 2,8%. Норми ЄС дозволяють країні блоку мати дефіцит максимум 3%. В іншому випадку до держави-порушника можуть бути застосовані штрафні санкції.
Раніше повідомлялося, що з метою скорочення бюджетних витрат члени уряду Бельгії добровільно урізали собі зарплати на 5%. Зниження витрат на утримання міністрів і співробітників їх кабінетів покликане зекономити 3 млн євро в 2012 році.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас