Меркель: Вихід з атомної енергетики - правильне рішення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: Вихід з атомної енергетики - правильне рішення

Казна та Політика
272
В річницю аварії на японській АЕС "Фукусіма" Ангела Меркель підтвердила правильність рішення про вихід Німеччини з атомної енергетики. Абсолютний пріоритет - будівництво нових ліній електропередач, заявила канцлер.
Канцлер ФРН Ангела Меркель в поширеному в інтернеті традиційному щотижневому відеозверненні підтвердила правильність прискореного виходу Німеччини з атомної енергетики, повідомляє агентство dpa в суботу, 10 березня. "Ми бачили, як в високорозвиненій індустріальній державі з'явилися реальні загрози, які ми вважали неможливими", - зазначила Меркель, нагадуючи про першу річницю аварії на АЕС "Фукусіма" в Японії. Ця катастрофа зміцнила впевненість канцлера в необхідності прискорити перехід до поновлюваних джерел енергії. Меркель висловила надію на те, що Німеччина зможе стати світовим лідером в цій області.
Слабким місцем німецької енергетики Ангела Меркель назвала мережу електропередач, повідомляє агентство DAPD. "На півночі країни за допомогою вітряних електростанцій виробляється дуже багато енергії, необхідної на півдні. Це наше слабке місце, тому розширення мережі електропередач є для нас абсолютним пріоритетом", - зазначила канцлер. За її словами, на початку червня буде представлений план розширення мережі, а відповідний закон буде схвалений до кінця року. Фахівці Німецького енергетичного агентства DENA вважають, що до 2020 року в Німеччині повинні бути побудовані до 3600 кілометрів сучасних ліній електропередач, нагадує агентство DAPD.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас