Тігіпко: Без податку на багатство не обійтися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Без податку на багатство не обійтися

Казна та Політика
834
Віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив, що введення податку на багатство і на операції з офшорами необхідно для реалізації ініціатив у рамках Нової соціальної політики.
"Зараз, коли потрібно буде виконати нові соціальні ініціативи, без податку на багатство і на операції з офшорами не обійтися. Я наполягаю, що ці закони потрібно ухвалювати в найближчий час", - заявив Тігіпко в ефірі каналу Інтер, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.
За його словами, надходження від цих податків очікують на рівні близько трьох мільярдів гривень щорічно. Ці кошти будуть направлятися на виплату пенсій.
Серед інших джерел фінансового забезпечення підвищення соціальних виплат в рамках Нової соціальної політики Тігіпко назвав перевищення планів доходів держбюджету і бюджету Пенсійного фонду у зв'язку з економічним зростанням (близько 13 млрд. грн.), надходження від легалізації ринку праці і заробітних плат, перегляд галузевих пільг.
Чиновник упевнений, що Нова соціальна політика, і зокрема, передбачене в рамках цієї політики підвищення соціальних виплат, будуть втілені.
"Ми запропонували суспільству 17 соціальних ініціатив, дуже важливих. Такого блоку змін у соціальній політиці не було", - підкреслив він.
Нагадаємо, Міністерство праці та соціальної політики підготувало кілька законопроектів, спрямованих на боротьбу з тіньовими зарплатами. У Тігіпка хочуть створити новий контролюючий орган і збираються ввести інститут доносів.
Раніше Сергій Тігіпко запевнив, що для реалізації соціальної програми президента не потрібне буде включення друкарського верстата Нацбанку.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас