Німеччина хоче відновити дебати з питання введення в силу Конституції Євросоюзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина хоче відновити дебати з питання введення в силу Конституції Євросоюзу

Казна та Політика
139
ФРН хоче відновити дебати з питання введення в силу Конституції Євросоюзу, яка дозволить зміцнити можливості блоку з подолання фінансових труднощів і втримати рівновагу розстановки політичних сил у світі на тлі зростаючого впливу країн, що розвиваються. З відповідною заявою виступив міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле.
За його словами, Лісабонський договір не здатний забезпечити ефективність прийняття рішень на загальноєвропейському рівні. "Ми повинні відкрити нову главу в політиці ЄС. Для цього нам необхідні удосконалені механізми прийняття рішень", - сказав німецький політик журналістам під час зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС в Копенгагені, передає Reuters.
За неофіційними даними, лідери окремих держав ЄС можуть почати переговори з питання європейської Конституції вже в найближчі тижні.
Конституція ЄС - міжнародний документ, який повинен замінити всі колишні установчі акти ЄС, був підписаний в столиці Італії - Римі - у 2004 р. У силу не вступив. В даний час можливість вступу європейської конституції в силу не розглядається через підписання Лісабонського договору в 2007 р. Лісабонський договір, підписаний на саміті в Жеронімуші, був покликаний замінити Конституцію ЄС, що не вступила в силу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас