Польський пенсіонер відсудив у банку, що не пустив його в туалет, 2,5 тисячі дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польський пенсіонер відсудив у банку, що не пустив його в туалет, 2,5 тисячі дол.

Кримінал
471
Суд у Варшаві своїм рішенням зобов'язав один із найбільших польських банків Pekao SA виплатити пенсіонеру майже 2,5 тис. доларів відшкодування та вибачитися за заборону скористатися туалетом в одному з відділень банку.
Як передає кореспондент УНІАН у Польщі, за даними польських ЗМІ, 83-річний Юзеф Глуховський звернувся з позовом проти двох найбільших в країні банків - PKO BP і Pekao SA - з кінця 2009 року. Він був клієнтом обох банків.
Як повідомляють ЗМІ, Глуховський, перебуваючи в одному з банківських відділень, попросив дозволу скористатися туалетом, але почув, що це неможливо, в іншому - "почув насмішки. Охоронець смикав його і питав, чи не бездомний він", - пише Gazeta Wyborcza.
Пізніше пенсіонера завели в господарське приміщення з унітазом, але там не було світла, через що чоловік забруднив одяг. "Я не міг повернутися додому на автобусі, бо смердів", - розповів Глуховський. "Принижений, він почав вимагати від банків вибачень і відшкодування грошей за одяг. Обидва відмовили", - відзначає газета.
Банк PKO BP повідомив, що його завданням є "обслуговування рахунків, а не забезпечення постійного доступу в туалет", а банк Pekao SA запропонував користуватися туалетом на станції метро.
Суддя, яка розглядала справу, визнала, що банк Pekao SA принизив гідність свого клієнта.
Банк PKO BP ще до оголошення судового рішення у цій справі уклав з пенсіонером мирову угоду.
За даними польських ЗМІ, PKO BP вже відкрив для клієнтів доступ до туалетів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас