Honda планує в 2012р збільшити продажі автомобілів в Україні на 23% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Honda планує в 2012р збільшити продажі автомобілів в Україні на 23%

175
Компанія "Хонда Україна", офіційний дистриб'ютор автомобілів, мотоциклів і силового обладнання Honda в Україні, в 2012 році планує продати в країні більше 4 тис. автомобілів, що на 23% перевищить продажі 2011 року.
Згідно з прес-релізом компанії в понеділок, при цьому вона прогнозує, що приріст авторинку в Україні в поточному році складе орієнтовно 20% (в 2011 році продано 220,62 тис. авто), а головними стимулами зростання стануть Євро-2012, у зв'язку з яким очікується приплив валюти і пожвавлення купівельної активності, а також передвиборна кампанія.
"Додаткову надію вселяє зростання ВВП України в 2012 році на рівні 2,5%, відповідно до січневих прогнозів ЄБРР", - відзначається в прес-релізі.
Певні надії компанія також покладає на подальше пожвавлення кредитних продажів.
Навесні поточного року компанія планує вивести на український ринок дві нові моделі Civic: п'ятидверний хетчбек, який повинен скласти конкуренцію в динамічному С-класі, і седан, що зазнає низки технологічних поліпшень.
Крім того, восени буде представлена оновлена версія компактного позашляховика CR-V.
Вперше на український ринок цього року буде виведений Honda Crosstour, що поєднує якості седана і кросовера.
У прес-релізі нагадується, що з січня в дилерській мережі початі продажі оновленої моделі восьмимісного кросовера Pilot.
Аналізуючи продажі автомобілів в Україні в 2011 році, в компанії відзначають, що рік виявився досить складним.
"Землетрус в Японії і повінь в Таїланді на деякий час дестабілізували наше виробництво, і відлуння цих подій дійшло, в тому числі, і до України. Однак, завдяки спільним зусиллям команди "Хонда Україна" і наших партнерів нам вдалося подолати складний період і досягти зростання у всіх трьох бізнес-напрямках", - цитує прес-служба президента компанії "Хонда Україна" Таку Касахара.
Крім того, наголошується в прес-релізі, ситуація ускладнилася активізацією купівельного попиту, у зв'язку з чим багато покупців, що розраховували придбати Honda, були змушені відкласти покупку або відмовитися від неї.
"Зараз ситуація стабілізувалася, але потенціал, пов'язаний з активізацією ринку, був реалізований далеко не в повному обсязі", - відзначають в прес-службі.
У той же час, незважаючи на складності, в Україні компанія продемонструвала приріст продажів на 8% - до 3,242 тис. од. (В цілому продажі автомобілів Honda в світі скоротилися на 13% - до 3,095 млн шт.), зайнявши на ринку іномарок 1,9%-ву частку.
Лідером продажів в минулому році був Honda CRV (1507 од., на 20% більше, ніж роком раніше), друга позиція - у Accord (1002 авто).
У поточному році компанія також планує збільшити вдвічі продажі мотоциклів при прогнозованому прирості ринку на 10% і збільшенні частки дорогих брендів у загальному продажу мотоциклів ще на 10-15% (в 2011 році в цьому сегменті продано 1,5 тис. мотоциклів).
У той же час в компанії констатують, що обсяг українського моторинку сьогодні настільки невеликий, що статистичні дані доводиться інтерпретувати "з крайньою обережністю".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас