У Росії керівництво держкомпаній будуть саджати за роботу на стороні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії керівництво держкомпаній будуть саджати за роботу на стороні

244
У Росії планується ввести кримінальну відповідальність для керівництва держкомпаній, які будуть надавати недостовірні відомості про свою участь в сторонніх комерційних проектах. Доручення про розробку відповідних пропозицій для внесення в Держдуму дав віце-прем'єру Ігорю Сечину глава уряду Володимир Путін, повідомляє "Інтерфакс".
При обговоренні в понеділок, 5 березня, роботи посадових осіб держкомпаній прем'єр-міністр наголосив на необхідності дотримання світової практики, при якій "тільки за ненадання відомостей або за передачу спотворених відомостей настає кримінальна відповідальність".
Зі свого боку Сечин нагадав, що під час перевірок були виявлені понад 200 випадків приховування або спотворення інформації про участь менеджменту держкомпаній в комерційних структурах, що тягне за собою конфлікт інтересів.
Як передає РИА Новости, віце-прем'єр зазначив, що особливу складність для контролю становлять фінансові операції держкомпаній, що здійснюються через офшори. Як приклад він навів дві держкомпанії, які уклали через офшори договори більш ніж на півтрильйона рублів.
У четвер, 1 березня, Путін вже висловлювався на тему ухвалення антикорупційних законів на зустрічі з іноземними журналістами. Тоді мова йшла не тільки про керівництво держкомпаній, а й про чиновників взагалі, повідомляло ИТАР-ТАСС. У травні 2009 року в Росії був схвалений закон про обов'язкову публікацію доходів держслужбовців, але за його невиконання не передбачено кримінальної відповідальності.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас