Янукович назвав Дніпропетровщину лідером з модернізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович назвав Дніпропетровщину лідером з модернізації

196
Про це глава держави Віктор Янукович заявив під час свого робочого візиту до Дніпропетровської області, приуроченого відзначенню 80-річчя утворення регіону, пише газета "Факти".
Янукович взяв участь у відкритті Льодової арени в Дніпропетровську та презентації інформаційно-ресурсного центру "Відкрита влада". Президент відзначив досягнення обласної влади у здійсненні медичної реформи, поліпшенні інвестиційного клімату, а також реалізації великих інфраструктурних проектів.
Глава держави, зокрема, заявив: "Дніпропетровська область - нинішній лідер серед регіонів з модернізації. Тут успішно розвивається соціальна сфера, створено сприятливий інвестиційний клімат, збільшується виробництво товарів, будуються інфраструктурні об'єкти та ремонтуються дороги, здана в експлуатацію перша черга об'їзної дороги, будуються медичні установи. Кривий Ріг вже отримав сучасний перинатальний центр, в Дніпропетровську будується такий же".
У свою чергу губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул заявив, що перинатальний центр в Дніпропетровську буде відкрито вже 1 червня поточного року. На думку Віктора Януковича, цей об'єкт "стане прикладом не тільки для місцевої, а й для всієї медицини в країні". "Досягнення Дніпропетровської області за ці два роки - тільки початок великого шляху відродження та розвитку Дніпропетровщини та всієї України", - зазначив Президент.
Як відомо, Дніпропетровська область також лідирує за обсягом залучених в регіон іноземних інвестицій. Дані Держслужби статистики свідчать, що за останній рік в економіку області було інвестовано понад мільярд доларів. За цей же період в регіоні створено 100 тисяч робочих місць. Сьогодні середня зарплата в області - одна з найвищих по Україні - 2791 гривня.
Коментуючи ці показники, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк сказав: "Дніпропетровщина була і залишається передовим регіоном. Область завжди славилася прихильністю традиціям, мала потужні корені, і сьогодні вони залишаються такими. Завдяки цьому Дніпропетровськ в ринкових умовах демонструє кращі результати, в порівнянні з багатьма іншими регіонами. Тут є молоді амбіційні керівники, які знають і розуміють, що вони роблять. Дніпропетровська область - один з найбільш передових регіонів. Я бажаю всім жителям Дніпропетровщини розуміння проблем, що стоять перед нами, і віри в те, що ми зможемо їх вирішити. Треба робити кроки назустріч один одному і реалізовувати ті завдання, які ми перед собою ставимо".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас