Fitch знизив рейтинг Хорватії до ВВВ- з негативним прогнозом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизив рейтинг Хорватії до ВВВ- з негативним прогнозом

Казна та Політика
165
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Хорватії в іноземній валюті на рівні ВВВ- з негативним прогнозом, повідомили в агентстві.
При цьому в місцевій валюті даний рейтинг залишився на рівні ВВВ з негативним прогнозом. Короткостроковий РДЕ при цьому підтверджений на рівні F3, у той час як стеля країни зайняла позначку ВВВ+.
На думку агентства, новий уряд Хорватії має стежити за тим, щоб заходи економії і структурні реформи забезпечували економічне зростання і стабілізували стан державних фінансів.
Заступник директора групи суверенних рейтингів країн Європи Мішель Наполітано вважає, що ризики погіршення кредитоспроможності країни залишаються. За його словами, на це вказують значний дефіцит бюджету, порівняно високий державний і зовнішній борг Хорватії та складні умови фінансування на зовнішніх ринках.
Між тим, в рейтинговому агентстві впевнені, що основний орієнтир для зміни рейтингу країни - динаміка дефіциту держбюджету.
Між тим, експерти Fitch вважають, що плани хорватського уряду щодо скорочення дефіциту бюджету в 2012 році до 3,8% ВВП з 5,5% ВВП минулого року виглядають дуже оптимістично - в агентстві впевнені, що владі для досягнення цієї мети доведеться піти на додаткові заходи зниження державних витрат.
Fitch відзначає, що держборг країни вийде на стійку траєкторію в разі повної реалізації заявлених урядом заходів економії.
Нагадаємо, раніше повідомлялося про зниження агентством рейтингу Греції з CCC до C.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас