Аналітики побачили політичне підґрунтя у торговому конфлікті України і Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики побачили політичне підґрунтя у торговому конфлікті України і Білорусі

152
Як і у випадку з нещодавнім запровадженням Росією заборони на імпорт сирів, вироблених на семи українських підприємствах, ми вважаємо, що торговий конфлікт з Білоруссю має істотне політичне підґрунтя, вважає Тамара Левченко, старший аналітик інвестиційної компанії Dragon Capital.
Як пояснила аналітик Корреспондент.biz, це пов'язано з тим, що Білорусь є членом Митного союзу, правила гри в рамках якого в значній мірі формує Росія.
"Як ми писали раніше, ми вважаємо, що дані проблеми в торгівлі між країнами будуть вирішені, як тільки буде досягнутий прогрес в українсько-російських переговорах щодо підписання нової газової угоди", - сказала вона.
При цьому аналітик зазначає, що на частку Білорусі припадало близько 3% українського експорту соняшникової олії у вересні-грудні 2011 року, тоді як експорт кукурудзи в Білорусь становив лише 1% загальних експортних поставок кукурудзи з України в 2011 року.
Таким чином, констатує Левченко, можлива заборона передбачає найбільш негативні наслідки (хоча в цілому і незначні) для експортерів соняшникової олії, в тому числі для компанії Кернел Холдинг.
Раніше повідомлялося, що Білорусь може заборонити імпорт української соняшникової олії, кукурудзи, кондитерських виробів і солі у відповідь на недавню заборону на ввезення в Україну білоруських молочних продуктів і свинини.
Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Микола Азаров відзначає, що заборона на ввезення молочної та м'ясної продукції з Білорусі є тимчасовою.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас