Найбільші банки США просять ФРС обмежити розкриття їх показників після стрес-тестів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші банки США просять ФРС обмежити розкриття їх показників після стрес-тестів

Казна та Політика
133
Найбільші банки США виступили з проханням до керівництва Федеральної резервної системи про дозоване розкриття їх показників за підсумками стрес-тестів, проведених в січні, відзначаючи, що повне розкриття може привести до негативних наслідків. Про це повідомляє онлайн-видання The Wall Street Journal, передає РИА Новости.
Двома місяцями раніше 19 найбільших фінансових організацій надали регулятору дані, що демонструють їх здатність протистояти серйозним шокам у світовій економіці. Підсумки стрес-тестів, як очікується, стануть відомі вже на поточному тижні. До їх оприлюднення банки просять ФРС обмежити публікацію показників, посилаючись на можливе погіршення конкурентоспроможності.
Лобістська група Clearing House Association, яка знаходиться в спільному володінні гігантів J. P. Morgan Chase, Bank of America Corp. і Wells Fargo, направила в ФРС лист, в якому наполягає на необхідності публікації тих же показників, інформація щодо яких була оприлюднена за підсумками стрес-тестів в 2009 році, коли хвиля кризи пішла на спад.
"Публікація більш докладних даних може привести до істотного ризику для фінансових організацій та фондового ринку", - наголошується в листі, який цитує WSJ. Тим часом, як відзначає видання, влада поки не демонструє ознак того, що готова прислухатися до прохання банків.
"Повноцінне розкриття підсумків тестів дозволяє інвесторам та іншим зацікавленим сторонам краще оцінити бізнес-профіль кожної організації", - наполягає член комітету з відкритих ринків Деніел Тарулло (Daniel Tarullo). У той же час ФРС запевнила банки у відсутності намірк публікувати конфіденційні дані або інформацію, яка може бути використана в нечесній конкурентній боротьбі.
"ФРС може представити такі дані, які не мають нічого спільного з реальністю", - поділився з виданням своїми побоюваннями топ-менеджер одного з банків, який побажав зберегти анонімність.
У 2009 році регулятор розіслав підсумки тестів банкам до їх публікації, що дозволило деяким організаціям умовити владу значно зменшити суми, на які вона повинна була збільшити свою капіталізацію. Якщо зараз такої можливості не випаде, то багатьом банкам доведеться відмовитися від планів щодо збільшення виплат за дивідендами або зворотного викупу акцій.
Крім того, небезпека в надмірно докладній публікації підсумків тестів є і для фондових ринків. Акції банків США за минулий рік втратили в ціні майже 60% на тлі побоювань щодо темпів відновлення економіки країни і європейської боргової кризи. "Якщо виявиться, що організаціям потрібно значне збільшення капіталізації, це може вкотре обвалити ринки", - відзначає WSJ.
У лютому стало відомо, що Європейська банківська організація (EBA) ухвалила рішення перенести стрес-тести банківської системи Євросоюзу з 2012 на 2013 рік, оскільки вважає, що брак коштів у банків буде компенсовано за рахунок додаткової емісії і це не матиме істотного негативного впливу на кредитоспроможність організацій.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас