Португалія не має наміру змінювати цільовий показник бюджетного дефіциту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Португалія не має наміру змінювати цільовий показник бюджетного дефіциту

Казна та Політика
94
Португалія не має наміру наслідувати приклад Іспанії і змінювати орієнтири для показника бюджетного дефіциту, заявив прем'єр-міністр Португалії Педро Пассос Коельо, повідомляє агентство Bloomberg.
Португалія "абсолютно точно" не буде змінювати цільові показники дефіциту бюджету, узгоджені в минулому році з Євросоюзом, в обмін на надання країні пакета допомоги, заявив він.
"Іспанія знаходиться в іншій ситуації. У них є більше можливостей для маневру, щоб досягти заявлених на 2013 рік показників. Ми ж виконуємо узгоджену програму і не можемо порушувати її умов", - зазначив П. Коельо.
Португалія скорочує витрати і підвищує податки, щоб виконати умови надання їй програми допомоги обсягом 78 млрд євро, що дозволила країні уникнути дефолту. Португалія обіцяла кредиторам скоротити дефіцит бюджету до 4,5% ВВП в 2012 році і до 3% в 2013 році.
Іспанія минулого тижня підвищила цільовий показник бюджетного дефіциту на 2012 рік до 5,8% ВВП з раніше заявленого орієнтира 4,4% ВВП, погодженого з колегами по Євросоюзу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас