Fitch може знизити рейтинг Росії, якщо влада не посилить бюджетну політику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch може знизити рейтинг Росії, якщо влада не посилить бюджетну політику

Казна та Політика
108
Міжнародне рейтингове агентство Fitch може знизити довгостроковий кредитний рейтинг Росії, якщо влада країни не буде докладати зусиль щодо посилення бюджетної політики, йдеться в повідомленні агентства. Зараз рейтинг РФ перебуває на рівні "BBB" зі стабільним прогнозом. У січні прогноз щодо рейтингу був погіршений до стабільного з позитивного.
"В даний час високі ціни на нафту є "страховкою" для держфінансів РФ. Але без посилення бюджетної політики для зниження не нафтогазового дефіциту бюджету сильне і стійке падіння цін на нафту може мати згубний вплив на економіку Росії і її держфінанси і, швидше за все, призведе до зниження (рейтингу - ред.)", - йдеться в повідомленні.
Fitch за підсумками президентських виборів в РФ обіцяє стежити за тим, як швидко новий уряд буде діяти в напрямку реформування економіки і прискорення бюджетної консолідації.
Після обробки 99,99% бюлетенів прем'єр-міністр РФ Володимир Путін набирає 63,60% голосів на президентських виборах, Геннадій Зюганов - 17,18%, Михайло Прохоров - 7,98%, Володимир Жириновський - 6,22%, Сергій Миронов - 3,86%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас