Посли ЄС солідарні з Тейшейрою в критиці України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посли ЄС солідарні з Тейшейрою в критиці України

386
Посли країн Європейського союзу, акредитовані в Україні, підтримують позицію голови представництва Європейського союзу в Україні Жозе Мануеля Пінту Тейшейри щодо ситуації в Україні.
Про це йдеться в заяві послів, поширеній на їх прохання представництвом ЄС в Україні.
"Посли держав-членів Європейського Союзу, акредитованих в Україні, висловлюють повну солідарність з головою представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануелем Пінту Тейшейрою", - сказано в заяві.
Також посли вітають заяву прес-секретаря високого представника Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон Майї Кочіянчич щодо того, що Тейшейра має повну довіру з боку ЄС і підтримку Ештон.
Як повідомлялося, Тейшейра 28 лютого під час круглого столу, присвяченого поліпшенню інвестиційного та ділового клімату, висловив думку, що президент Віктор Янукович не виконав обіцянки, які він давав після вступу на посаду, щодо поліпшення бізнес-клімату та боротьби з корупцією. Він також звинуватив Україну в застосуванні вибіркового правосуддя.
Як повідомлялося український МЗС заявив, що Тейшейра регулярно втручається у внутрішні справи України, прагнучи "перетворитися на учасника українських внутрішньополітичних процесів", а його публічна активність "все менше відповідає тому, що можуть собі дозволити дипломати". "Ми б спокійно і навіть з радістю спостерігали за "українізацією" пана Тейшейри, якби його політологічні оцінки і судження сприймалися українськими громадянами та ЗМІ як його особиста думка, а не офіційна позиція 27 країн-членів Європейського Союзу", - заявили тоді в МЗС.
У відповідь на ці звинувачення зовнішньополітична служба ЄС заявила, що Євросоюз "категорично відкидає" претензії Києва. За даними ЗМІ, різку реакцію ЄС викликав не тільки офіційний прес-реліз МЗС, але й дії, до яких раніше вдавався Київ у боротьбі з Тейшейрою.
1 березня міністр закордонних справ Костянтин Грищенко висловив думку, що інцидент з критикою МЗС висловлювань Тейшейри про ситуацію в Україні вичерпано. 2 березня Грищенко заявив, що вважає обмін жорсткими заявами між МЗС України та Євросоюзом "висловлюванням думки".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас