Втрати російського бізнесу від СОТ компенсують за рахунок держзакупівель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Втрати російського бізнесу від СОТ компенсують за рахунок держзакупівель

Казна та Політика
192
Мінекономрозвитку РФ планує надати преференції для участі в системі державних закупівель тим російським виробникам, імпортні мита на продукцію яких були знижені при приєднанні Росії до СОТ. Про це пише "Комерсант" з посиланням на відповідний проект наказу відомства.
Національний режим передбачає, що при проведенні держзакупівель вітчизняні товари або послуги автоматично отримують 15-відсоткову перевагу за ціною перед закордонними конкурентами. Іншими словами, іноземним компаніям необхідно пропонувати ціну на 15 або більше відсотків нижче, щоб конкурувати з російськими.
Найближчим часом список продукції, на яку поширюється національний режим, буде розширений за рахунок свинини, цукру, сільськогосподарських комбайнів і паперу. Після приєднання до СОТ на цю продукцію були знижені імпортні мита. У Мінекономрозвитку виданню повідомили, що це було зроблено для компенсації витрат російських компаній від вступу Росії до торгового клубу.
В даний час держзамовлення формує близько 13 відсотків ВВП Росії. Крім вітчизняних компаній, під національний режим також можуть потрапити партнери РФ по Митному союзу - так, Казахстан приєднається до національного режиму Росії в 2014 році.
Раніше російські свинарі неодноразово зверталися до уряду Росії з проханнями захистити галузь від іноземців. За їхніми словами, вступ до СОТ і відповідне зниження мит призведе до масових банкрутств російських виробників.
В середині лютого Російський союз промисловців і підприємців (РСПП) звернувся до уряду з проханням виділити близько 400 мільярдів рублів на захисні заходи для вітчизняного сільського господарства. Зокрема, РСПП просив списати фермерам частину виданих ним кредитів і компенсувати частину капітальних витрат.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас