Греції може знадобитися третій пакет допомоги обсягом 50 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греції може знадобитися третій пакет допомоги обсягом 50 млрд євро

Казна та Політика
176
Греції може знадобитися новий пакет фінансової підтримки обсягом до 50 мільярдів євро до 2015 року, пишуть РИА Новости.
"Трійка" міжнародних кредиторів (Єврокомісія, ЄЦБ і МВФ) схвалила вже два пакети кредитів для порятунку Греції від дефолту. У травні 2010 року країни єврозони і МВФ виділили Греції 110-мільярдні кредити, з яких більше 70 мільярдів було виплачено. У лютому 2012 року на зміну першому пакету прийшов другий, обсягом 130 мільярдів євро, разом з 100-мільярдною програмою списання боргу, що знаходиться на руках приватних інвесторів.
Однак, за даними Spiegel, розрахунки стабільності грецького бюджету до 2015 року, коли закінчується поточна програма, викликають серйозні сумніви у кредиторів, перш за все, у Німеччини. При цьому саме Німеччина наполягла на тому, щоб виключити обережну оцінку поточних прогнозів з висновків "трійки", щоб документ легше пройшов голосування в парламенті, пише журнал.
Із закінченням кредитної програми Афінам може знадобитися ще 50 мільярдів, вважають джерела журналу.
Уже в січні 2012 року через більш глибоку, ніж очікувалося, рецесію доходи грецького бюджету впали на 470 мільйонів євро, в порівнянні із запланованими, а витрати зросли на 951 мільйон євро.
Також, за даними журналу, ЄЦБ готується взяти участь в реструктуризації грецького боргу за рахунок суверенних паперів Греції, які знаходяться у нього на балансі. Для цього Центробанк чекає 12 березня, коли приватні кредитори Греції визначаться з участю в програмі списання боргу. Афіни мають намір ввести в дію так звану норму колективної дії, яка дозволить примусити до обміну облігацій меншість незгодних інвесторів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас