Нардепи пропонують контролюючим органам забороняти поширення незаконної реклами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардепи пропонують контролюючим органам забороняти поширення незаконної реклами

161
У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований законопроект № 10138 від 1 березня 2012 р., ініційований народними депутатами від Партії регіонів про внесення змін до закону України "Про рекламу" (щодо вдосконалення контролю за дотриманням законодавства про рекламу). Текст законопроекту опубліковано на офіційному сайті ВР.
Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, з метою раціоналізації системи державного контролю за дотриманням законодавства про рекламу пропонується сконцентрувати контрольні повноваження за дотриманням законодавства про рекламу у трьох органах - спеціально уповноваженому центральному органі виконавчої влади у сфері захисту прав споживачів, Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення та Антимонопольному комітеті України (замість семи органів, що здійснюють контроль за рекламою сьогодні).
Крім того, законопроектом передбачено надання органам, які здійснюють контроль за дотриманням законодавства про рекламу можливості виносити рішення про припинення порушення законодавства про рекламу і про публічне спростування недобросовісної чи недостовірної реклами. Для запобігання зловживанням такими рішеннями і забезпечення принципу невтручання у підприємницьку діяльність проект закону дозволяє приймати вищевказані рішення тільки вищим посадовим особам Антимонопольного комітету України, центрального органу виконавчої влади у сфері захисту прав споживачів та Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення як колегіальному органу.
Також, законопроект передбачає і розширення прав рекламодавців, виробників та розповсюджувачів реклами. Їм планується надати право знайомитися з матеріалами справи, наводити докази, подавати клопотання і заперечення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас