Держава спробує захистити виробників молока — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держава спробує захистити виробників молока

Аграрний ринок
226
Міністерство аграрної політики і продовольства України та молокопереробні підприємства підписали меморандум про узгодження дій, який буде діяти до 31 грудня.
Як наголошується в повідомленні, переробні підприємства взяли на себе зобов'язання забезпечувати закупівлю молока у сільгоспвиробників за економічно обґрунтованими цінами, сприяти стабільному і безперебійному забезпеченню потреб внутрішнього ринку, а також гарантувати належну якість молочних продуктів.
У меморандумі також йдеться про те, що Мінагропрод, зі свого боку, буде залучати представників молокопереробних підприємств до підготовки рішень, що впливають на ринок. Також відомство взяло на себе зобов'язання сприяти підвищенню інвестиційної привабливості учасників ринку молока і молочних продуктів, фінансувати будівництво тваринницьких комплексів з виробництва молока, відшкодовувати вартість закуплених племінних нетелів, корів молочного і комбінованого напряму продуктивності. Також міністерство буде частково відшкодовувати населенню вартість установок для індивідуального доїння.
Як повідомлялося, закупівельні ціни на молоко, за даними Мінагропроду, з початку 2012 року знизилися на 4,7% - з 3,78 до 3,6 гривні/літр.
Крім того, за даними Держстату, за два місяці 2012 року відбулося зменшення середньої ціни виробників на молоко, сухі вершки - на 1,4%, тверді сири - на 1,3% і вершкове масло - на 0,7%. Це пов'язано зі зростанням обсягів промислового виробництва в січні 2012 року. У порівнянні з аналогічним періодом 2011 року, в Україні виробили на 11,7% більше вершкового масла, на 7,1% - жирних сирів і на 10,5% - молока обробленого рідкого.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас