Головний переговорник щодо обміну грецьких облігацій, що представляє банки, впевнений в успішному результаті угоди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Головний переговорник щодо обміну грецьких облігацій, що представляє банки, впевнений в успішному результаті угоди

Казна та Політика
140
Керуючий директор Міжнародного інституту фінансів (IIF), що представляє 450 провідних банків і страхових компаній, Чарльз Даллара впевнений в успішному результаті операції з обміну держоблігацій Греції, що належать приватному сектору. Про це Даллара, який виступав головним переговірником від імені банків з питання обміну, повідомив в інтерв'ю грецькому телеканалу ANT1.
"Я дуже оптимістично оцінюю перспективи обміну, мої контакти з інвесторами дають підстави вважати, що угода буде виконана", - сказав Даллара, хоча і відмовився прогнозувати конкретні цифри щодо рівня добровільної участі інвесторів в обміні.
24 лютого 2012 р. Греція направила приватним інвесторам офіційну пропозицію про обмін своїх держоблігацій зі скороченням 53,5% номінальної вартості. Мета обміну - скоротити борг Греції приблизно на 100 млрд євро. Результати оферти очікуються 8 березня ц.р. На кожні 100 євро старих паперів інвестори отримають нові облігації номіналом 31,5 євро плюс короткотермінові папери Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF) номіналом 15 євро (таким чином буде реалізовано скорочення основного боргу на 53,5%).
Грецький уряд встановив, що буде зобов'язаний виконати обмін тільки після досягнення 90-відсоткового рівня участі інвесторів, якщо ж до обміну буде пред'явлено від 75% до 90% паперів, Греція прийме рішення виходячи з консультацій з єврозоною і Міжнародним валютним фондом (МВФ). Аналітики вважають, що в цьому випадку Греція може прийняти рішення скористатися так званим "застереженням про колективні дії", яке дозволяє примусити незгодних інвесторів до обміну. Зазначимо, що сьогодні Moody's оголосило про зниження рейтингу Греції з Ca до C.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас