Опитування: Українці проти введення ринку землі, але за проведення референдуму з цього питання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: Українці проти введення ринку землі, але за проведення референдуму з цього питання

Аграрний ринок
204
Українці не вітають введення вільного ринку землі вже сьогодні.
Про це свідчать результати проведеного Центром Разумкова загальнонаціонального опитування щодо ставлення громадян до земельної реформи.
Більшість українців (60,7%) переконані, що питання про введення вільного ринку с/г земель має вирішуватися з урахуванням їх думки і повинно бути винесено на референдум, пише видання Дзеркало тижня. Україна.
При цьому 43,8% тих, хто прийшов би на такий референдум, висловилися б проти його введення. В цілому негативно до цього питання ставляться 39,8% громадян.
За словами директора соціологічних програм Центру Людмили Шангіної, головні результати опитування такі: "Більшість громадян переконані, що питання про вільний ринок земель має бути винесено на референдум; більшість має намір взяти в ньому участь, і більшість же з них має намір проголосувати проти введення вільного ринку".
Зокрема, 60,7% громадян вважають, що вирішувати долю земельної реформи потрібно на референдумі. 43,8% тих, хто прийшов би на такий референдум (їх 59,8% опитаних), висловилися б проти дозволу продавати землю в приватні руки. При цьому експерт звернула увагу, що прихильників референдуму і противників введення ринку більше саме серед жителів села.
"За" негайне і без обмежень введення купівлі-продажу землі сільськогосподарського призначення висловилися лише 6% опитаних (у тому числі 1,9% - за продаж землі й іноземцям).
Відзначається, що негативне ставлення до зазначеної купівлі-продажу за будь-яких обставин засвідчили 40% громадян.
Частина громадян (35%) повідомили, що в цілому ставляться до купівлі-продажу землі позитивно, але за наявності та дотримання двох передумов. А саме - тільки після: "створення нормативно-правової бази в повному обсязі" (29%) або "формування в Україні широкого прошарку заможних громадян" (6%).
16% опитаних думку свою не склали. Ще 2% мають свої уявлення, які в рамки запропонованих варіантів відповідей не увійшли.
Нагадаємо, в жовтні минулого року Президент Віктор Янукович заявив, що до кінця 2012 року в Україні має запрацювати повноцінний ринок землі.
17 листопада 2011 р. Верховна Рада України направила на повторне перше читання урядовий законопроект про ринок земель.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас