Путін - приватизація держмайна продовжиться, але тільки за "реальну ціну" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін - приватизація держмайна продовжиться, але тільки за "реальну ціну"

Казна та Політика
102
Кандидат в президенти РФ прем'єр-міністр Володимир Путін підтвердив плани продовжити приватизацію, але має намір отримати за держмайно реальну ціну. "Звичайно, ми не будемо робити так, як було в 90-і роки, і будемо домагатися того, щоб при приватизації держава отримувала реальну ціну за ці активи", - відповів Путін на запитання західних журналістів про плани продажу держкомпаній.
Глава уряду сказав, що йому прекрасно відома точка зору, згідно з якою "продавати можна за будь-якою ціною, головне - це не фіскальна мета, доходи бюджету, а структурні зміни". "Я в цілому поділяю цю точку зору, але все-таки продавати за безцінь державне майно не хочеться", - підкреслив він. "Тому ми будемо, звичайно, співвідносити наші кроки в сфері приватизації з реальною світовою кон'юнктурою", - сказав Путін.
Уряд РФ в 2011 році вирішив розширити програму приватизації, в тому числі найбільших компаній - держава до 2017 року збереже в низці компаній тільки "золоту акцію". У 2011 році, однак, запланована приватизація низки держактивів не відбулася через складну ситуацію на фінансових ринках. Президент РФ Дмитро Медведєв на початку лютого заявив, що має намір довести до кінця плани приватизації держмайна, якщо він буде займатися цими питаннями як глава уряду.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас