Інфляція у Кореї сповільнилась до 3,1% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція у Кореї сповільнилась до 3,1%

Казна та Політика
82
Інфляція в Кореї сповільнилася до 3,1% р/р і до 0,4% м/м. Позитивна динаміка спостерігається вже другий місяць поспіль. Індекс PMI в обробному секторі вийшов в позитивну територію і склав 50,7 пункту.
Остання макроекономічна статистика вказує на те, що Корея справляється з глобальними економічними проблемами краще, ніж очікувала більшість експертів. Країна продемонструвала швидке відновлення обсягу експорту, здатність контролювати інфляцію і стійкість виробничого сектора.
На думку економіста HI Investment & Securities Парка Санхена, дані, що виходять, говорять про те, що відновлення відбувається швидше, ніж планувалося, отже, Банк Кореї не стане знижувати ставку в найближчому майбутньому, враховуючи високі темпи зростання цін, що зберігаються.
Підросле значення індексу PMI, яке в лютому склало 50,7 пункту проти 49,2 в січні, свідчить про відновлення промисловості. Збільшилася кількість нових замовлень, проте кількість зайнятих у цьому секторі зменшується третій місяць поспіль. Ціни на сировину також зросли, проте відпускні ціни знижуються вже четвертий місяць поспіль, що призводить до скорочення рентабельності багатьох підприємств.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас