Міністр: Виведені з Єгипту 10 млрд доларів покинули країну законно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр: Виведені з Єгипту 10 млрд доларів покинули країну законно

Казна та Політика
373
Ніяких коштів незаконно з Єгипту після революції 2011 року вивезено не було, заявила в четвер міністр планування та міжнародного співробітництва країни Фаїза Абу-Нуга. "Десять мільярдів доларів, про які згадував єгипетський прем'єр-міністр Камаль аль-Ганзурі в своєму виступі в парламенті, не вивезені контрабандно з Єгипту, ці кошти - інвестиції іноземних держав в єгипетську економіку, які вони вивели з країни в останні місяці", - пояснила міністр на прес-конференції в Каїрі.
Минулої неділі глава єгипетського Кабінету міністрів аль-Ганзурі, звітуючи за діяльність уряду перед депутатами Народних зборів (нижньої палати парламенту країни), повідомив, що "щонайменше 10 мільярдів доларів було вивезено з Єгипту за 2011 революційний рік".
За словами Абу-Нуга, після революції 25 січня 2011 р. Єгипет не ввів ніяких обмежень ні на залучення, ні на виведення з країни інвестованих коштів, і сума, оголошена аль-Ганзурі, - законні фінанси іноземних інвесторів. Рада директорів Центрального банку Єгипту, додала Абу-Нуга, також підтверджує, що за період з січня минулого року "незаконних переказів з країни не здійснювалося".
Ситуація в економіці Єгипту, як у тому ж виступі в парламенті зазначав прем'єр-міністр, залишається дуже складною. Тільки за офіційними даними, безробітними вважаються 3,5 млн єгиптян. Понад 1,5 тис. підприємств через безперервні протягом року масові демонстрації фактично зупинені і потребують термінової фінансової підтримки. Борг країни на сьогоднішній день становить близько 135 млрд доларів, і тільки на його обслуговування Єгипет щорічно змушений витрачати близько 35 млрд доларів, що становить приблизно чверть державного бюджету.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас