Опозиція Киргизії вимагає відставки уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опозиція Киргизії вимагає відставки уряду

Казна та Політика
144
Відставки уряду Киргизії і зміни форми правління в країні зажадали учасники мітингу в Оші. Програма реформ не має конкретних дій і не враховує реальні потреби суспільства, заявляють опозиціонери.
Відставка уряду Киргизії стала головною вимогою учасників багатотисячного мітингу опозиції, який пройшов у четвер, 1 березня, в місті Оші на півдні країни, повідомляє агентство AFP. Демонстранти зажадали також покарати всіх, хто несе відповідальність за насильство, проявлене в квітні 2010 року під час відсторонення від влади тодішнього президента Курманбека Бакієва, а також за етнічні заворушення, що сталися в червні того ж року.
Реформи, що проводяться урядом в Бішкеку, не приносять результатів, його стоденна програма "не має конкретних дій, не враховує реальні потреби суспільства, а економічна ситуація така, що схвалений бюджет з великим дефіцитом", йдеться в тексті резолюції, прийнятої учасниками акції. У мітингу брали участь опозиційні партії "Ата-Журт" (Вітчизна), "Бутун Киргизстан" (Єдиний Киргизстан), "Улуттар бірімдігі" (Єдність націй) і Партія комуністів, нагадує агентство "Інтерфакс".
Опозиція наполягає на тому, щоб в Киргизії було створено уряд народної довіри, сформований за професійним, а не партійним принципом. Крім того, учасники акції закликали не допустити фальсифікації виборів до місцевої ради в Оші, запланованих на 4 березня. Мітингувальники вимагали скликати конституційну раду, покликану внести зміни до конституції Киргизії, що дозволило б повернутися до президентської форми правління в країні.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас