Вартість десятирічних держоблігацій США знижується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість десятирічних держоблігацій США знижується

Казна та Політика
164
Вартість десятирічних державних облігацій США (US Treasuries) знижується на даних щодо ринку праці США, які виявилися кращими від очікувань аналітиків, свідчать дані торгів.
Дохідність десятирічних US Treasuries за підсумками торгів збільшилася на сім базисних пунктів - до позначки 2,05%. Облігації з купоном 2,000% подешевшали на 0,16 відсоткового пункту і торгувалися на рівні 99,24% від номіналу.
Тиск на вартість держоблігацій чинили новини з ринку праці США. За даними Мінпраці країни, кількість первинних заявок на допомогу з безробіття в США за тиждень, що завершився 25 лютого, скоротилася на 2 тис. і склала 351 тис. При цьому кількість первинних заявок за тиждень, що завершився 18 лютого, була переглянута у бік підвищення - до 353 тис. з 351 тис. Дані виявилися кращими, ніж прогнози аналітиків, що чекали зростання показника з непереглянутого значення на 4 тис. - до 355 тис.
"Тривале скорочення безробіття, безумовно, є позитивною тенденцією, але я сумніваюся в її стабільності", - наводить агентство Bloomberg слова головного стратега з паперів з фіксованим доходом Janney Montgomery Scott LLC Гая Лебаса.
Крім того, на зниження вартості держоблігацій вплинули результати досліджень стану промвиробництва, сфери послуг, сільського господарства та інших секторів економіки країни, які були зібрані в "Бежевій книзі" - зведення про стан економіки в 12 регіонах, на які ФРС ділить територію США за кількістю Федеральних резервних банків. Так, згідно з документом, умови на ринку житла і в банківському секторі США в січні - лютому 2012 року покращилися при загальному помірному збільшенні економічної активності в країні.
У той же час стримуючий вплив на зниження вартості облігацій мала статистика споживчих витрат. За даними бюро економічного аналізу міністерства торгівлі США, споживчі витрати в січні 2012 року зросли, порівняно з груднем минулого року, на 23,2 млрд доларів, або на 0,2%, в той час як доходи населення зросли на 37,4 млрд доларів, або на 0,3%.
Американські державні облігації (US Treasuries) - основний інструмент фінансування державного боргу. Вартість US Treasuries під час аукціонів залежить від рівня прибутковості, який, в свою чергу, визначається прогнозами інвесторів щодо подальшого розвитку економіки США та світу в цілому.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас