Міліція ліквідувала конвертаційний центр з оборотом 0,5 млрд гривень у Запорізькій області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міліція ліквідувала конвертаційний центр з оборотом 0,5 млрд гривень у Запорізькій області

Кримінал
155
Співробітники міліції на цьому тижні (27 лютого - 1 березня) ліквідували конвертаційний центр з обігом близько 500 млн гривень у Запорізькій області.
Про це йдеться в повідомленні відділу зі зв'язків з громадськістю головного управління Міністерства внутрішніх справ в Запорізькій області.
За даними відомства, група осіб за попередньою змовою з посадовими особами державних підприємств, що здійснюють діяльність у сфері електроенергетики, через рахунки фіктивних підприємств конвертувала великі грошові суми, які офіційно проходили як оплата за роботи, які не проводилися.
Прибуток від операцій ділився між зацікавленими сторонами.
Зараз правоохоронці встановлюють більш точну суму конвертованих коштів.
Під час одного з обшуків вилучено готівку в сумі близько 1 млн гривень, а також печатки і факсимільні підписи директорів 12 фіктивних підприємств.
Ведеться слідство, вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою) та ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас