Бернанке: Економіка США відновлюється скромними темпами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: Економіка США відновлюється скромними темпами

Казна та Політика
149
Американська економіка в історичному контексті відновлюється нерівно і скромними темпами, йдеться в тексті промови глави ФРС Бена Бернанке, з якою він виступив в американському конгресі.
За його словами, розвиток найбільшої економіки світу в даний час можна охарактеризувати як неоднозначний через "різноспрямовані сигнали" з боку макроекономічних даних. "Особливо важливо уважно оцінювати інформацію, що надходить для того, щоб оцінити темпи відновлення економіки", - зазначив у зв'язку з цим Бернанке.
При цьому він сказав, що ринок праці залишається далеким від його нормального стану, незважаючи на значне скорочення рівня безробіття. Так, показник, який тривалий час тримався на позначці 9%, в січні впав до 8,3%. "Оскільки зростання економіки в 2012 році прогнозується близьким до довгострокового тренду (2,3-2,6%), комітет з монетарної політики ФРС США не очікує подальшого істотного зниження рівня безробіття в країні", - заявив глава ФРС.
Він також знову підтвердив намір зберегти рекордно низьку базову відсоткову ставку на рівні 0-0,25% до кінця 2014 року. "Ставка збережеться на рівні 0-0,25%... Комітет з відкритих ринків (ФРС США) в січні 2012 року дійшов до висновку, що економічні умови гарантують збереження відсоткової ставки по федеральних фондах на гранично низькому рівні, принаймні до кінця 2014 року", - повідомив Бернанке.
ФРС тримає базову облікову ставку на мінімальному рівні вже більше двох років. У вересні 2007 року ставка становила 5,25%, надалі поступово знижувалася. У грудні 2008-го ставка була знижена з 1% до нинішнього рекордно низького рівня 0,0-0,25% і з тих пір залишалася без змін з огляду на поточну економічну ситуацію.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас