Меркель: Члени валютного союзу повинні стимулювати зростання конкурентоспроможності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: Члени валютного союзу повинні стимулювати зростання конкурентоспроможності

Казна та Політика
124
Канцлер Німеччини Ангела Меркель в середу заявила, що країни - члени валютного союзу повинні стимулювати зростання конкурентоспроможності, в той час як країни єврозони з найсильнішими економіками повинні мати можливість керувати спільною політикою союзу.
"Однією з основних причин кризи у валютному союзі є серйозна різниця в рівні конкурентоспроможності 17 держав - членів єврозони. Якщо нам не вдасться подолати цей розрив, то ми не зможемо добитися стабілізації", - зазначила вона.
Меркель підкреслила, програми "порятунку" окремих учасників лише дозволяють виграти час, яким ті повинні скористатися, щоб у терміновому порядку проводити реформи.
Коментуючи дані про рівень безробіття в Німеччині, Меркель заявила, що цифри підтверджують "обнадійливу тенденцію", але вони також демонструють брак кваліфікованих робітників. Раніше були опубліковані дані, згідно з якими рівень безробіття в Німеччині з поправкою на сезонні фактори в січні підріс до 6,8%, повідомило статистичне агентство країни.
Кількість безробітних скоротилася на 230 тис., порівняно з січнем минулого року, до 2,680 млн осіб - найнижчого рівня з моменту об'єднання Німеччини. Зросла кількість трудових мігрантів з країн периферійної Європи. Наприклад, за 2011 рік еміграція з Греції збільшилася на 84%, з Іспанії - на 49%.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас